> Početna > Novosti > Godišnja konferencija Udruge znamenitih groblja Europe

Novosti

Godišnja konferencija Udruge znamenitih groblja Europe

 
Očuvanje i promocija kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti groblja kao što je Gradsko groblje Varaždin, ali i ostala vrijedna groblja koja su članice Association of Significant Cemeteries of Europe (ASCE) – Udruge znamenitih groblja Eurpe, zahtjeva predani angažman, suočavanje sa svakodnevnim izazovima i upoznavanje i primjena novih tehnologija i standarda. Jednom godišnje članice udruge sastaju se na godišnjoj konferenciji. Tema ovogodišnje konferencije bila je Ancient Greek Art & European Funerary Art. 
Članice udruge suglasne su da nose važnu ulogu u očuvanju vrijednosti ali i interkulturalnog dijaloga. Budući je Europska komisija za 2018.godinu kao jedan od ciljeva postavila kulturno nasljeđe, Udruga znamenitih groblja Europe (ASCE) djelovat će u smjeru nalaženja novih načina kako bi široj publici prezentirala važnost europskih groblja u razumijevanju naslijeđa Europe.

 
Program ovogodišnje konferencije činila su 29 predavanja od 36 znanstvenika iz različitih zemalja Europe. Okupila je, uz članice i predstavnike javnog sektora, i znanstvenike iz područja povijesti, umjetnosti, informatike i predstavio upravljanje značajnim grobljima. 
Gradsko groblje Varaždin bez sumnje spada u našu nacionalnu kulturnu baštinu, a naš odnos prema njemu reprezentira naš odnos prema kulturnom dobru u europskim razmjerima. S novim spoznajama zajedno ćemo raditi na daljnjem unapređenju i očuvanju baštine na groblju i razvoju budućih projekata koji se odnose na kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu koja se nalazi na Gradskom groblju Varaždin.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook