> Početna > Novosti > Predstavljena mobilna aplikacija VaraždinCemetery

Novosti

Predstavljena mobilna aplikacija VaraždinCemetery

Nakon uključivanja Gradskog groblja Varaždin u međunarodni turistički projekt „European Cemeteries Route“ (Ruta europskih groblja), organizacije izložbe fotografija “European cemeteries: Soul gardens, variety and heritage” i drugih sličnih događanja na groblju, puštanja u rad tražilice pokojnika i  postavljanja info kioska na groblju, Parkovi d.d. ne staju s novostima. Sa željom da snaga mobilne tehnologije unaprijedi zadovoljstvo korisnika groblja, Parkovi d.d. su u suradnji sa poduzećem EONIdeas izradili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery.

VaraždinCemetery je aplikacija namijenjena turistima i korisnicima Gradskog groblja Varaždin. Posjetitelje potiče na obilazak jednog od najljepših europskih groblja tematski osmišljenim rutama, istovremeno nudeći korisne servisne informacije  posjetiteljima, ali i građanima Varaždina. Ova mobilna aplikacija pretvorit će vas u pravog stručnjaka za Gradsko groblje Varaždin. Kroz nekoliko predloženih ruta, upotpunjenih atraktivnim slikama i tekstovima te interaktivnom kartom, posjetit ćete najzanimljivije točke na groblju i upoznati povijest groblja i Varaždina.
 
Osim toga, ova aplikacija će vam pomoći u najtežim trenucima gubitka vaših voljenih. Na njoj ćete pronaći i informacije o rasporedima sahrana i na jednostavan i brz način pronaći točnu lokaciju pokojnika na području groblja. VaraždinCemetery na jednom mjestu objedinjuje uspomene na vaše najmilije i pruža dodatne usluge na jednom mjestu. Putem ove mobilne aplikacije možete naručiti klesarske usluge te usluge sadnje, održavanja i uređenja grobova i grobnica sezonskim cvijećem.  Ovo je prva verzija mobilne aplikacije, a Parkovi d.d. sa svojim partnerima već rade na razvoju novih funkcionalnosti i unapređenju postojećih.

VaraždinCemetery je aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama. Besplatna je za korisnike, može se preuzeti na Internet stranicama Parkova, putem QR koda na info punktu na Gradskom groblju Varaždin ili na AppStoreu ili Google Playu.
   
Upravljajući Gradskim grobljem Varaždin, najposjećenijom turističkom destinacijom u Varaždinu, u Parkovima teže ostvarenju pozitivne i kreativne promjene kako bi se svim njegovim korisnicima unaprijedili uvjeti boravka na našem groblju i kako bi pomogli da grad Varaždin postane atraktivan, drugačiji i svjetski. K tome u prilog ide i nabavka 4 električna vozila za potrebe groblja, aktivnosti koje poduzimaju u smjeru konačnog završetka projektne dokumentacije za grobnu kuću te prijava groblja na natječaj  za promicanje održivog razvoja prirodne baštine.

Mobilne aplikacije su danas važan marketinški alat u turizmu. Njima se privlače, dodatno  educiraju  i  informiraju  posjetitelji. Osim toga, mobilni uređaji u potpunosti su promijenili i način na koji komuniciramo. Postanite i vi stručnjak za jedno od najljepših groblja Europe! Pronađite i upoznajte zanimljive lokacije, kroz slike i tekstove posjetite najzanimljivije točke i upoznajte povijest groblja i Varaždina.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook