• Caffe bar Aleja

> Početna > Prodaja > Caffe bar Aleja

Caffe bar Aleja

Smješten u zelenom okruženju parka pape Ivana Pavla II, caffe bar Aleja je nezaobilazno mjesto za opuštanje i druženje brojnim Varaždincima i turistima koji posjećuju Varaždin. Mjesto je to koje svoje lice mijenja kroz dan. Ujutro je ovo omiljeno mjesto za ispijanje kave prije početka radnoga dana. Kasnije ga ispuni mladost iz okolnih škola i fakulteta, da bi se oko podneva napunilo ljudima u povratku s groblja. Kroz toplije mjesece roditelji poslijepodne uživaju na terasi dok se djeca igraju na obližnjem igralištu. Zateknu se tu i biciklisti u pauzi, parovi nakon šetnje, gosti koji su došli pročitati novine ili knjigu… Predvečer je mirna i rezervirana za uživanje u pogledu na park i vodeni motiv koji imitira korito rijeke Drave.

Mnogi su ovdje prvi puta došli, oduševili se i postali stalni gosti. Ovdje se može, osim u ugodnom interijeru, uživati i na terasi s pogledom na park. Novitet su i ljuljačke na terasi. Mnogobrojne roditelje oduševit će i novo dječje igralište koje su Parkovi postavili uz caffe bar. Vodeći računa o dobnoj skupini djece koja bi na ovim prostorima mogla potražiti svoje mjesto za igru, te o njihovim razvojnim sposobnostima, osmišljeno je do sada jedinstveno dječje igralište u gradu. Radi se o polivalentnoj spravi za dječju igru, a koja se sastoji od četiri kućice, od kojih su tri s krovom i jedna otvorenog tipa. Kućice su međusobno povezane „romb“ mrežom dimenzije, „paukovom“ mrežom dimenzije, mrežom-spojni most koji spaja dva tornja i jakobovim inox ljestvama na visini, predviđenim za penjanje i razvijanje motoričkih sposobnosti kod djece. Uz njih je vezan i klasični te tubasti tobogan, dvije kose mreže za penjanje, penjalice za penjanje i spuštanje te ljestve. Prilikom osmišljavanja položaja sprava, ujedno je utvrđena i površina područja udara ili tzv. sigurnosna zona, pa je tako sukladno tomu ugrađena prirodna sipka podloga – pijesak i to u debljini od 40 cm, kako bi se osigurala potrebna svojstva ublažavanja udara prilikom pada.

Park suvremenog dizajna i specifičnih biljnih vrsta poput ginka, kanadske čuge, žalosnog jasena, Atlaskog cedara, divljeg kestena i ukrasne trešnje dobio je tako dodatni sadržaj koji će oživjeti ovaj dio grada.

Sam caffe bar dobio je ovih dana nove sanitarne čvorove, prostranije i prilagođene osobama s invaliditetom. Osim toga, učinjene su i neke preinake u samom interijeru, a sve kako bi se povećao prostor i kako bi gostima bilo što ugodnije.

Dok se drugi ugostiteljski objekti trude stvoriti savršeni hlad, caffe bar Aleja prirodno hladi drveće iz obližnjeg parka, drvena pergola koja natkriva terasu i poseban sustav za rashlađivanje pomoću vodene maglice. U vrijeme kad su paklene vrućine, caffe bar Aleja najbolji je odabir za rashladiti se!
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook